Nisan (Ejderha) ayı 2022 Güncelleme

HER ŞEY SEVGİ VE NEFRETTEN DOĞAR.. EMPEDOKLES
Nisan (Ejderha ayı) 2022 Güncelleme

Nisan (Ejderha ayı) 2022 Güncelleme

05 Nisan 2022

Nisan (Ejderha ayı) 2022 Güncelleme

HER ŞEY SEVGİ VE NEFRETTEN DOĞAR.. 

EMPEDOKLES

Damarlarımda yine aşk var
Gözlerim yine bir manalı
Başladı güneşli yağmurlar
Islandı umudum saçlar
Kırılan dallar gibiyim
Ben her bahar dirilirim
Gizli bir kaynaktır içim
Kendime bir yol bulurum..
Ben her bahar aşık olurum..

İki yıldır süren ancak bitmeye yüz tutmuş pandemi hepimizi çok bunalttı.. Bu nedenle dinlediğimizde içimizde kelebekler uçuran Sezen Aksu sözleriyle başlamak istedik. Yaşamın olduğu her yerde umut var diyerek canlanan doğayı örnek almaya devam edeceğiz. 5 Nisan itibari ile Ejderha (Yang toprak) ayına giriyoruz ve Çin takvimine göre İlkbaharın sonu olan Nisan; Ejderha (toprak) ve üzerinde Yang ağaç ile temsil ediliyor. Ejderha aynı zamanda Çin astrolojisinde şans ve başarının da simgesidir ve her şeye rağmen ay boyu bizleri yeniden başlamak, yaratmak, hayallerimizi gerçekleştirebilmek için cesaretlendirecektir. Mart ayı için geçen ay zor geçeceğiyle ilgili öngörülerde bulunmuştuk ve maalesef öyle de oldu.. Şimdi önümüzde doğanın cıvıl cıvıl olacağı ancak bizim ihtiyatı elden bırakmamamız gereken bir başka zorlu ay var. Bizlere düşen, geçmişe takılmadan, hayatımızda yepyeni sayfa açarak pişmanlıklarımızı bir kenara bırakarak onların bizi bugünkü biz yaptığını unutmadan, hayatlarımıza devam etmek.. Ejderha su elementinin deposudur. Bu özelliği ile yılın elementi Yang su ile de desteklenince su elementi ile ilgili konuların gündemi oluşturacağını öngörebiliriz. Buna göre ulaşım ve iletişimde sorunlar ve kopukluklar yaşanabilir, su ile ilgili olarak su baskınları, seller ve denizlerde yaşanabilecek sıkıntılara tanık olabiliriz. Ayın elementi, bol sulu, zayıf toprak, ayın ağaç elementi ile birleşince deprem riskini de gündeme getirebilir. Su desteğini alarak kuvvetlenen ağaç elementi etkisi ise, isyanlara ve protestolara neden olabilir. Suyun temsil ettiği endişe duygusu da ay boyu yakamızı bırakmayacaktır. Bildiğimiz gibi her değişim sancılı ve zordur. Nisan ayı ile birlikte artan farkındalığımız bu süreçte içsel gücümüzün bilincine varmamızı sağlayacak. Bu değişim ve dönüşümümüzü başlatabilmek adına yapmak istediklerimize odaklanarak  kendimize yatırım yapmalıyız. Yine yaşadığımız bu dönem, birçok şeyi sorgulamamıza neden olacak. Sahip olduğumuzu düşündüğümüz her şeyin tamamen bize ait olmadığını ve hayatımızda süregelen durumun bir garantisinin olmadığının daha çok bilincinde olacağız. Özellikle de gergin, sinirli veya ne yapacağımızı bilemediğimiz bu dönemi spiritüel olarak sorgulamak ve toparlanmak için mükemmel zamanlar olarak değerlendirebilir, bol bol meditasyon ve nefes çalışarak sağlığımıza faydalı hale getirebiliriz..

 Eğer haritanızda ay/yıl/gün/saat hanenizde Köpek varsa bu ay Ejderha ile zıtlık yaşayacaksınız. Özellikle ilişkilerinize, aile ve partnerinizle olan iletişiminize dikkat edin. Eğer köpek gün hanenizde ise hareketlerinizde ve konuşmalarınızda daha da dikkatli ve net olmaya çalışmanızda fayda var. Eğer gün hanenizde Ejderha varsa kendi kendinize eziyet edebilirsiniz, bu dönemde özellikle kendinize iyi davranmaya çalışın..Bu ay özellikle solunum yollarımıza daha fazla dikkat etmeliyiz, alerjisi olanlar ise daha fazla dikkatli olursa istenmeyen durumları önlememizi sağlayacaktır. Beslenme şeklimize de dikkat etmeli ve bağışıklık sistemimizi mümkün olduğunca güçlü tutarak sağlığımızı korumaya çalışmalıyız.

FENG SHUİ ENERJİLERİ İSE;

5 Nisan 2022 – 5 Mayıs 2022
Merkez; Dikkatli olmamız gereken bir alan..Tüm aile üyelerini etkileyebilecek bazı şanssız durumlara karşı uyanık olmanızda ve sağlığınıza özen göstermenizde fayda var. Özellikle de ana giriş kapısı ve oturma odası bu alanda olanların daha da dikkatli olmasında ve bu alanı mümkün olduğunca kullanmaktan kaçınmasında fayda var. Olumsuz etkileri hafifletmek için metal obje veya rüzgar çanı kullanabilirsiniz.    

Kuzey; Dikkatli olmamız gereken bir başka yön. Ay boyunca etkili olabilecek olumsuz enerjiler, hem sağlığınız, işiniz hem de ilişkileriniz ile ilgili konularda etkili olabilir. Yapacağınız harcamalara ve olası para kayıplarına karşı dikkatli olmanızı öneriyoruz.  İşinizle ilgili konularda bazı terslikler veya gecikmeler hedeflerinize ulaşmanızda sorun yaşamanıza neden olabilir. Sabırlı olmalı ve karamsarlığa kapılmamalısınız. Ayrıca ikili ilişkilerde oluşabilecek problemleri de büyütmeden konuşmalarınızda net olmaya çalışın. Sağlığınız ile ilgili konulara da özen göstermenizde fayda var. Yatak odası ve giriş kapısı bu alanda olanların daha da dikkatli olmasını öneriyoruz. Olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için bu alanı mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın. Ayrıca metal obje, rüzgar çanı veya metal para bulundurmanız olumsuzlukları önlemek adına etkili olabilecektir.

Kuzeybatı; Şanslı yönlerimizden biri olan bu alanda özellikle iş ve eğitim konularını olumlu etkileyecek enerjiler bulunmakta. Özellikle de oturma odanız ve giriş kapınız bu yönde bulunuyorsa. Oluşabilecek ufak tefek sorunları dert etmemeli ve işiniz ile ilgili yasal konuları titizlikle değerlendirmelisiniz.  İşinizde başarı şansı ve terfi ihtimalini arttıracak bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmak için burada bol bol vakit geçirmenizi öneriyoruz. 

Batı; Olumsuz enerjilere sahip, kaçınmamız gereken bir başka yönümüz. Sağlık ile ilgili konularda ay boyunca dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle de yatak odası bu yönde olanlar için. Bu alanın güvenliğine önem vererek, burada fazla zaman geçirmemeye çalışın. Olumsuz enerjilerin etkisini azaltmak için  beşli metal para kullanabilirsiniz. Ayrıca sesli-hareketli objeler kullanmaktan da kaçınmanızı öneririz.

Güneybatı; Bu bölgeyi sıklıkla kullanıyorsanız ve özellikle giriş kapınız ve yatak odanız bu alanda ise; gelir ve kazançlarınızda bir artış ihtimali olabilir.  Özellikle yapılması planlanan yatırımlarda ve kurulacak ortaklıklarda başarılı olma şansı var. Bu konularla ilgili yapılacakları aceleye getirmeden ve korkuya kapılmadan düşünerek ve planlı bir şekilde hareket ederseniz, bu şansı iyi kullanabilirsiniz. Öte yandan sağlık ile ilgili konularda temkinli olmanızda fayda var.

GüneyFaydalanmamız gereken, olumlu enerjilerin bulunduğu bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirin diyoruz. Öğrenciler; özellikle yaratıcılık gerektiren konularda  çalışmalarınızı destekleyici bu olumlu enerjilerden faydalanabilmeniz için bu bölgede daha fazla vakit geçirmeniz iyi olur. İkili ilişkiler de bu olumlu enerjilerin etkisinde. Romantik ilişkiler için bu bölgeden yararlanabilirsiniz.

Güneydoğu; Bir başka iyi enerjilere sahip yönümüz. Ay boyunca hem kariyerinizi hem de gelirlerinizi olumlu etkileyecek enerjilerden daha fazla faydalanmak isterseniz bu alanda mümkün olduğunca çok vakit geçirmeye çalışın diyoruz. Gelen bu olumlu enerjileri iyi değerlendirebilirseniz uzun zamandır hayal ettiğiniz bir işi ya da işinizdeki terfiyi ya da beklediğiniz bir nakit akışını elde edebilirsiniz. Akademik çalışmalarda ve sınavlarda da başarı sizleri bekliyor.   İkili ilişkilerde de uyumlu olacağınız güzel ve eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.  Bekarlar sizler için ise; uzun zamandır hayal ettiğiniz biri ile karşılaşma ihtimali var. Bu olumlu enerjilerden mümkün olduğunca faydalanmaya bakın. 

Doğu; Olumsuz enerjilerin bir araya geldiği, dikkatli olmamız gereken  bir başka yönümüz. Bu alanda para kayıplarına yol açabilecek hırsızlık ve soygun gibi tehlikelere karşı dikkatli olmalı ve gerekli önlemleri almalısınız. Bazı küçük anlaşmazlıkları, ani öfke patlamalarından uzak durarak, büyük kavgalara dönüştürmemeye çalışın. Bu alanı da mümkün olduğunca sessiz ve sakin tutmaya çalışınız. Kişisel koruma sembollerinizi yanınızda bulundurmanızda ve kırmızı renkli objeler kullanmanızda fayda var.

KuzeydoğuBu alanda çalışarak bereket enerjisinden faydalanabilirsiniz ama ay boyunca etkili olacak enerjiler tüm aile fertlerini etkileyerek tartışmacı bir tutum sergilemelerine neden olabilir. Görüş ayrılığı yaratan konulardan uzak durarak ve başlayacak olan tartışmaları büyütmeden sonlandırmanız sonradan pişman olmanızı önleyecektir. Bu alanda da kırmızı renkli dekoratif objeler yararlı olabilecektir.. 

Değişen zamanla beraber mekanlarımızın da enerjileri sürekli değişmektedir.  Yenilenen olumlu veya olumsuz bu enerjiler yaşadığımız mekanları ve bizleri de etkisi altına almaktadır. Yukarıda mekanlarımızı ay boyunca etkileyecek çok genel durumlardan bahsettik. Oysa ki yaşadığımız alanların kuruluş yılları, içinde yaşayanların doğum tarihleri gibi bilgiler birlikte ele alınıp, birbirleriyle olan etkileşimlerine göre değerlendirilip, yorumlandığında farklılıklar göstermektedir.  Detaylı bilgi ve analiz için bizlerle irtibata geçip mekanlarınızın fengshui analizini yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın